18.06.2022
iwantu-inceleme review

You list MLM companies that have been shutdown for being illegal

This article isn’t about conventional business, it is about MLM and the drawbacks of being involved in such schemes.

1. Most push products they’ve never even tried. I think that some MLMs forcing you to buy the product is actually a good thing. How can you convincingly sell something you’ve never tried yourself!?

Force feeding people to try products so they can spam their social networks stating how great the products are (simply because they are trying to recruit others into their scheme) doesn’t exactly exhibit ethics. As for recommending something, or not recommending something, as an affiliate or other agency…this can be done without owning that product.

The same way as someone at an Apple Store or at Best Buy can recommend a product to you based on KNOWLEDGE and insights. They help you choose the best product, which is unlike MLM that focuses on selling you only their product and nothing else. In other words, people within MLM are naturally forced to promote an inferior product and state it as the best, which is actually incredibly unethical.

2. I was part of an affiliate network that promoted untested, unproven health products through an affiliate link and/or landing page. I had to leave because the amount of chargebacks and schemes by using IBO’s to avoid the 5% chargeback limit given my Merchant companies were getting way to unethical.

Then as an affiliate marketer, you shouldn’t promote that. That is the great part about affiliate marketing, you don’t have to tie yourself to products that you don’t believe in and that are low quality. Your goal is to help the greater public get the BEST products at the BEST prices. Something that cannot effectively be doing within a multi-level marketing scheme.