05.08.2022
BlackPlanet visitors

Mean excellentn and you can practical deviation from gamete reproduction opinions

Results

Figure 2 shows for each trait and animal the relation between MGBV and SDGBV. Average MGBV were equal to 0.36 genetic standard deviation (?a) for fat yield, 0.54 ?good, for protein yield, 0.22 ?a for somatic cell score, and 0.09 ?a for the direct genetic effect for stillbirth. A mean SDGBV of 0.47 ?a was obtained for somatic cell score. The direct genetic effect for stillbirth had an average SDGBV of 0.25 ?a. All plots show the presence of animals with equal MGBV but significantly different SDGBV. For example, for protein yield, bulls with an MGBV of 1.8 ?a showed a maximum difference in SDGBV of 0.22 ?a.

Relationships between MGBV and you will SDGBV. Characteristics investigated was pounds give, protein produce, somatic cell get and direct hereditary feeling for stillbirth. New yellow outlines suggest way for MGBV and you may SDGBV. For each mark signifies a pet.

Table 1 contains the observed correlations between the MGBV for the four traits, the genomic (FG) and the pedigree (FP) inbreeding coefficients. The correlation between MGBV was 0.66 for fat yield with protein yield and 0.15 for somatic cell score with the direct genetic effect for stillbirth. Correlation of SDGBV was lower with FG than with FP.

Correlations among SDGBV for the four traits are in Table 2. These correlations were lower than correlations among MGBV. Correlation between SDGBV was highest for fat yield with protein yield (0.41). Correlations between SDGBV for the other traits ranged from 0.05 to 0.13. For all traits, correlations between SDGBV and FP were negative. Correlations between SDGBV and FG were also negative for all traits and two to four times larger than correlations between SDGBV and FP.

The MGBV showed no difference between theoretical and sampled quintiles of the normal distribution function for any of the studied https://www.datingranking.net/cs/blackplanet-recenze/ traits (results not shown). Figure 3 shows Q-Q plots for SDGBV for the four traits. The graphs indicate that the classes in the middle of the distribution were almost normally distributed for all traits. For the more extreme classes, especially for animals with a SDGBV for fat yield lower than 0.35 ?a, a substantial deviation from the normal distribution was observed.