14.06.2022
largefriends visitors

Greece appears puro me sufficient for an example

The Achaeans and ?tolians were kept friendly by them, the kingdom of Accozzaglia was humbled, Antiochus was driven out; yet the merits of the Achaeans and ?tolians never secured for them permission esatto increase their power, nor did the persuasions of Philip ever induce the Romans puro be his friends without first humbling him, nor did the influence of Antiochus make them agree that he should retain any lordship over the country. Because the Romans did mediante these instances what all prudent princes ought puro do, who have puro regard not only present troubles, but also future ones, for which they must prepare with every energy, because, when foreseen, it is easy sicuro remedy them; but if you wait until they approach, the medicine is niente affatto longer in time because the malady has become incurable; for it happens sopra this, as the physicians say it happens sopra hectic fever, that sopra the beginning of the malady it is easy onesto cure but difficult esatto detect, but durante the course of time, not having been either detected or treated in the beginning, it becomes easy sicuro detect but difficult preciso cure. Thus it happens per affairs of state, for when the evils that arise have been foreseen (which it is only given to a wise man preciso see), they can be quickly redressed, but when, through not having been foreseen, they have been permitted esatto grow sopra a way that every one can see them, there is per niente longer a remedy. Therefore, the Romans, foreseeing troubles, dealt with them at once, and, even to avoid a war, would not let them che puro per head, for they knew that war is not esatto be avoided, but is only puro be put off sicuro the advantage of others; moreover they wished preciso fight with Philip and Antiochus con Greece so as not esatto have preciso do it in Italy; they could have avoided both, but this they did not wish; nor did that ever please them which is forever durante the mouths of the wise ones of our time:-Let us enjoy the benefits of the time-but rather the benefits of their own valour and prudence, for time drives everything before it, and is able to bring with it good as well as evil, and evil as well as good.